Kajak och SUP mässa 15-16 April

Klämma-, känn- och lärohelg för paddlare

Vi kickar igång säsongen med en kajak- och SUP mässa på Nautopp Kajakcenter Grebbestad 15-16 April.
Kom och prova massor olika modeller i både kajak och SUP. Du kan också boka dig på flertalet workshops för att brädda kunskapsbanken eller prova något helt nytt!

På programmet har vi än så länge följande:

1) Testa kajaker och SUP från fler olika märken helt gratis.
Vi har ett brett urval av kajaker och tillbehör med kända märken så som Sea Kayaking UK SKUK, Valley Sea Kayaks, Struer Boats, av Björn Thomasson Design, Perception, Delta Kayaks., Rebel, Lettmann, Werner Paddles, Aqua Bound Paddles, East Pole Paddles mfl.

2) Björn Thomasson & Frej
Vi kan gladeligen meddela att den kände kajakdesignern Björn Thomasson kommer med sitt mångåriga kunnande inom Grönlandspaddling och erbjuder workshops i traditionell grönlandsteknik. Björn svarar också på frågor ang kajakmodellen Frej som han har designat och som du kan testa under helgen.
(Lördag och söndag - bokning sker på hemsidan.)

3) Johan Wirsén och Rebel Kayaks "Utforma din kajak för roll"
Johan Wirsén presenterar Rebels speciella grönlandskajaker och den nya lillasyster till Ilaga som heter Naja. Johan tipsar också om hur du vid hjälp av olika foam kits kan utforma kajaken så den passar just dig och ger dig de bästa förutsättningarna för att rolla. Kostnadsfritt! Träffa Johan under Lördagen.

4) Valley
Träffa Daniel Bengsson som representerar Valley Kayaks i Sverige. Snacka olika modeller och konstruktioner och prova kajakarna för att hitta just din farvorit. Kostnadsfritt Lördag och Söndag

5) Kokatat, North Water, Delta Kayaks
Danska Martin Ploug presenterar Kokatat, North Water säkerhetutrustning och Delta Kayaks. Martin kommer även erbjuda lite kortare worksshops på vattnet där du får möjlighet att testa olika bogsersystem. Kostnadsfritt Lördag och Söndag.

6) Ocean SUP
En kort introduktion i att paddla på tur med en SUP bräda. Genomgång av nödvändig utrustning och grundläggande teknik och tankesätt för att potentiellt paddla bräda på öppet hav. Workshoppen hålls av Raphael Kuner som utbildar både kajak- och SUP instruktörer inom ACA. Bokning sker på hemsidan

7) SUP yoga
Prova på denna roliga aktivitet med Kathrine. Yoga ger oss mer fokus, styrka, rörlighet och närvaro och något vi brinner lite extra för på Nautopp. Vi tar yogan till nästa nivå och praktiserar den på havet med speciella SUP brädor som är gjorda för SUP yoga. Kathrine bjuder på en klass med ett lugnt och soft flow - "Ocean flow" Kom som du är! Bokning sker på hemsidan.

8) Välj rätt kajak för Tjejer XS/S
På denna workshop dyker vi ner i de kajakmodeller som speciellt passar små paddlare. Vår egen Kathrine tillhör denna kategori och har provat de flesta kajaker i den storleken som finns på marknaden. Vi pratar om rätt kontakt med kajaken - en förutsättning för att trivas och utvecklas. Vi provpaddlar och tittar närmare på specifika modeller som passar just små personer - deras fördelar och eventuella nackdelar. Vi jobbar med olika "paddings" som kan hjälpa oss att trivas ännu bättre i kajaken. Workshoppen sker dels på bryggan för teoretisk genomgång - därefter beger vi oss ut på vattnet och provar våra favoriter under handledning av Kathrine. Det finns också tid att titta på övrig utrustning som flytvästar och torrdräkter anpassade för kvinnor och lätta paddlar. En perfekt workshop för mindre tjejer men även killar är välkomna. Bokning sker på hemsidan.

7) Välj rätt kajak M/XL unisex.
Att välja rätt kajakstorlek och modell är inte alltid det lättaste - men Torbjörn guider dig i djungeln av alla kajaker. Om du tillhör kategorien M finns det väldigt många kajaker att välja på. Torbjörn hjälper dig att sålla beroende på användingsområde, ambition och planbok.
Tillhör du kategorien XL kan det också ibland vara svårt att hitta rätt. Vi har valt ut några modeller som vi gillar med en stark prestanda. Välkomna till en spännande workshop där vi nördar in oss på detaljer. Workshoppen sker dels på bryggan för teoretisk genomgång- dels på vattnet där vi provar våra favoriter under handledning av Torbjörn. Bokning sker på hemsidan.

8) Hopp och lek!
Välkommen till en workshop med vår egen Torbjörn som brinner extra mycket för just denna kategori av kajaker. Livet ska vara kul- så ska även paddlingen. "Hopp och lek" kajaker har blivit allt mer populära senaste åren - men vad är viktigt att tänka på när man ska utvälja sig en favorit? Vi pratar om sittkonfort, kontakt, manöverbarhet, och stabilitet.
Torbjörn presenterar också den utrustningen han normalt har med sig ut i vågorna i form av säkerhetsutrustning mm. Bokning sker på hemsidan.

9) MSR, Thermarest, Forestia
Träffa Jonas från Granitbiten som presenterar MSR kök, Thermarest liggunderlag och Forestia mat med smakprov. Jonas finns på plast under lördag eftermiddag och söndag.

10) Catxalot
Träffa lokala företaget Catxalot som har specialiserat sig på tång och hur man kan använda det i matlagningen både hemma och på tur. Försäljning av deras produkter kommer ska på plats. De finns på plats söndag.


Workshop klasser att boka sig på:

Lördag 15 April:
10.00 - 12.00 - Ocean SUP med NRS sponsrade paddlaren Raphael Kuner
10.00 - 12.00 - Välj rätt kajak XS/S Kathrine Olufsen
13.00 - 15.00 - Grönländskpaddelteknik med Björn Thomasson
16.00-18.00 - Välj rätt kajak M-XL Torbjörn SöderholmSöndag 16 April:
10.00 -11.30- SUP yoga "Ocean flow" med Kathrine
13.00 - 15.00 - Ocean SUP med NRS sponsrade paddlaren Raphael Kuner
15.00 - 17.00 - Grönländskpaddelteknik med Björn Thomasson
16.00 -18.00- Hopp och lek med Torbjörn Söderholm


Utöver vårt breda sortiment i kajaker och utrustning är även följande utställare spikade.
- NRS (lördag + söndag)
- Aqua Bound ( lördag + söndag
- Valley ( Lördag + söndag)
- Struer Boats ( Frej) ( Björn Thomasson) ( Lördag + söndag)
- Rebel ( Lördag)
- Kokatat ( Lördag + Söndag)
-North Water ( Lördag + Söndag)
- Delta Kayaks ( Lördag + Söndag)
- MSR, Thermarest, Forestia ( lördag eftermiddag + söndag)
- Catxalot ( söndag)

Bokning sker i boknings modulen nedan.