Boat handling Sunday

Lär dig vara med- inte emot elementen

Kursupplägg

En utvecklande kurs för dig som vill lära dig hur man hanterar rörligt och turbulent vatten. Vad gör vattnet och hur håller man sig trygg och säker. Vi fokuserar på att bygga upp en trygg och säker grund på plattvatten med tekniker så som:

Effektiva paddeltag (Fram, bak, svep, sidoförflyttning)
Trygg kantning
Låga stöd

Efter detta tar vi med oss teknikerna ut och prövar att etablera dessa i en mer dynamisk miljö och se hur vi kan använda oss av vind och vågor istället för att arbeta emot elementen.
Att paddla i medsjö med vind och vågor bakifrån kan ibland vara klurigt. Genom några enkla tekniker kan vi bemästra detta för att senare kunna använda det när det verkligen behövs.
När vi känner oss redo för att komma närmare den ruffa miljön runt ett brytande grund sätter vi först upp en säker plan vilket alltid kan vara en god ide i en miljö som denna. Vi kommer alltid kunna ha en säker plats där vi kan prat igenom vad vi gjort för att sedan gå ut och testa igen.
Vi kommer nu att pröva oss fram och lära oss att läsa och känna in vad havet gör med kajaken. Var är det säkert och hur nära kan jag gå innan jag blir påverkad?
I denna miljö så kommer havet vara den starkaste spelaren och att lära sig att behärska den är en härlig känsla. När vi lärt känna miljön vi ska arbeta i så kan vi börja utmana våra tidigare inlärda tekniker och få dessa in nötta på ett tryggt och säkert sätt.

Förkunskaper

Man ska ha paddlat ett tag och känner sig trygg i kajak. Man ska ha prövat paddling i lite mer moderatsjö vid något tillfälle. Man skall ha en säker "evakuering". Ensamräddning och kamraträddning är en fördel men inte ett krav..

Tidsåtgång

Varje kurstillfälle är mellan 09.30.00-14.30
Vi träffas alltid på Kajakcentret i Grebbestad för vidare beslut om lokalitet och eventuell ekipering.
Passa på att boka dig på "Kayakers Yoga Sunday" kl 16.30 samma söndagar för att få ut extra mycket av dagen.

Pris

Pris: 995kr/person/gång

Ingår i priset:

Kursen leds av BC 5* leader och ISKGA Advanced guide Torbjörn Söderholm ( International Sea Kayak Guide Association)
-Kajak, flytväst, paddle, kapell, pump
-Torrdräkt, hjälm

ISKGA

Kursen hålls av ISKGA* Advanced Guide Torbjörn Söderholm och täcker en del av ISKGA " Fundamental skills" modulerna.
Mer information om ISKGA och dina utvecklingsmöjligheter inom detta system kontakta oss gärna.
* ISKGA International Sea Kayak Guide Association