BCU 4 star training - Expedition Edition

Bli en stark ledare!

BCU 4 star training Expedition Edition - om kursen

Nytt för 2017 är att hela kursen genomförs med lastade kajaker ute på tur i 3 dagar. Detta ger ytterligare en ny dimension till de räddningsövningar och mer avancerat ledarskap som kursen annars innehåller. Teori sker under tarp eller tipi på lägerplatsen under förmiddagar, då kvällar utgör öppen eld och trevlig samvaro.

På 4 star training tränas du dels i dina personliga färdigheter med också i dina ledaregenskaper och navigations kundskaper. På 3 star räknas du som en stark del av grupppen men på 4 star är det mer fokus på dig som ledare av gruppen.
Under 3 dagar tränas du i personliga färdigheter, problemlösning och strategier för turplanering samt navigering och tidvatten planering. Det blir mycket paddling på kursen och vi badar mycket som en del av alla räddningstekniker. Det handlar både om personlig färdighet, bogsering, kamraträddning, självräddning, kommunikation, ledarskap och allt man kan tänka sig en kajakledare behöver klara av. Mycket sker i mer krävande förhållande än 3 Star och tar dig till en högre nivå i din paddling. Men kom ihåg att kursen fortfarande bara är en training som de flesta går fler gånger ovasett om man är intresserad av att bli certifierad vid ett senare tillfälle eller ej. Filmklippet visar dels en 3 star training och 4 star training med Nick Cunliffe som var gäst coach hos oss 2011.

Vad är BCU och vad innehåller kursen?

BCU står för "Brittish Canoe Union" och är det Brittiska kanotförbundets certifieringssystem och räknas till ett av världens mest seriösa utbildningssystem inom paddling.
Systemet är uppdelat i leadership awards och coaching awards och igen uppdelat i 1-5 stars. På alla nivåer (1-5 stars) börjar man som oftas med en förberedande träningskurs innan man går vidare på själva provet om man önskar det. Du kan läsa mer om systemet och vad kursen innehåller via dokumentet längst nere på sidan.

Förkunskaper

Du bör vara en van kajakpaddlare för att delta på denna kurs. Du bör ha tidigare erfarenhet av räddningsövningar och känna dig trygg i vågor av moderat storlek. Du behöver absolut inte vara något proffs men du bör vara nyfiken på att utvecklas. Kursen riktar sig också till dig som antingen jobbar som kajakledare eller guide eller kanske vill jobba inom branschen i framtiden. Kursen är en training vilket betyder att man inte kan misslyckas utan enbart utvecklas. Man bör också ha grundläggande kunskaper i eget friluftsliv och lägerliv då övernattning sker i tält ute i skärgården och ej ingår som inlärningsmoment.

Pris

3995 SEK

(Pris pr person / 3 dagar)

Ingår i priset:

- 3 dagars övernattningstur med ledning och instruktion av BCU 5 star coach James Stevenson.
- Certifikat för " Coastal navigation and Tidal planning" samt intyg att du gått 4 star training.
- Kajak med utrustning och läger utrustning ingår ej men du är välkommen att hyra av oss eller ta med eget.

BCU 4 star training Expedition Edition med James Stevenson sker Grebbestad 14-16 Juli 2017
Anmälan längst ner på sidan.

Varaktighet

Kursen pågår under 3 dagar och innehåller navigationskursen "Coastal navigation and tidal planning" som du efter kursen få ett certifikat på.
Kursen börjar kl 09.00 den 14:e och pågår till omkring kl 16.00 den 16:e. Dagarna varvas med teori ( ca 1/3) och praktisk paddling på havet ( ca 2/3).

Min/ Max antal deltagare

Min 4 personer
Max 6 personer

Viktig information

Kursen leds av James Stevenson som är BCU Level 5 Coach.
OBS! Kursen är på engelska och mer infom om kursinnehållet hittar du under fliken "dokument" - det är också här du hittar våra boknings- och avbokningsvillkor.

OBS- bokning är bindande! Ingen återbetalning vid avbokning eftersom platserna är begränsade och James har store resekostnader i samband med kursen. Tack för din förståelse.

Hör av dig så tipsar vi dig om bra boendemöjligheter före och efter kursen.

4starSKleadertrainingnotes.pdf

4starSKleadertrainingnotes.pdf

Läs dokumentet...

Bokningsvillkor.pdf

Bokningsvillkor.pdf

Läs dokumentet...