BCU 3 Star Training - James Stevenson

Utveckla din personliga kompetens

Vad är BCU?

BCU står för "British Canoe Union" och är det Brittiska kanotförbundets certifieringssystem och räknas till ett av världens mest seriösa utbildningssystem inom paddling.
Systemet är uppdelat i leadership awards och coaching awards och igen uppdelat i 1-5 stars. På alla nivåer (1-5 stars) börjar man som oftas med en förberedande träningskurs innan man går vidare på själva provet om man önskar det. Du kan läsa mer om systemet och vad kursen innehåller via dokumentet längst nere på sidan.

3 star training - för vem?

3 star training är ett bra steg in i BCU systemet. Har du paddlat några år och känner dig sugen på att utvecklas och bli en stark deltagare in en grupp är detta något för dig. Kursen kan också vara en bra början om du planerar att jobba professionellt med paddling i framtiden. Kursen vänder sig till dig som har grunderna på plats men som är sugen på att lära mera om olika paddeltekniker, räddningsövningar, bogsering och roll! Det handlar om kontring, krysskontring, höga och låga stöd, sidoförflyttning, och rollövningar om man vill samt massor av olika kamrat -och ensamräddningstekniker mm. Kursen är en så kallad "träning" och det betyder därför att man inte kan misslyckas utan enbart utvecklas. Under kursen som går över två dagar varvas personliga färdigheter med problemlösning och teori. På kursen råder en trygg och avslappnad stämning och vi kör i grupper på max 6 personer.

Förkunskaper

För att delta på 3 star training behöver du inte vara något proffs men du bör ha en viss erfarenhet av paddling och gärna lite tidigare erfarenhet av kamraträddning för att få ut max av kursen. Du behöver inte heller kunna rolla men som med alla andra kurser bör du vara nyfiken på att utvecklas.
Om du vill känna dig lite mer säker innan kursen är du välkommen att boka en privatlektion med oss under vilken vi fokuserar på innehållet i BCU 3 star.

Datum 2017

Boka direkt längst ner på sidan
Vi träffas varje dag kl 09.00 på Nautopp Kajakcenter Grebbestad.

Pris

2995 SEK

Ingår i priset:

- 2 dagars ledning och instruktion med BCU 5 star coach James Stevenson från Wales.
- Kajak och utrustning ingår ej men du är välkommen till att hyra av oss.

Nedan en liten film from BCU 3 och 4 star kurser med Nick Cunliffe som har varit hos oss tidigare i Sverige.

Varaktighet

BCU kursen är i Lysekil över 2 dagar och leds av den brittiska instruktören James Stevenson som är BCU Level 5 Coach.
Dagarna börjar kl 09.00 och slutar ca kl 16.00 varje dag i Grebbestad.. Lunch äter vi oftast ute på en ö.
Kursen innehåller även övningar i navigering och tidvatten planering.

Min/ Max antal deltagare

Min 2 personer
Max 6 personer

Viktig information

Kursen leds av James Stevenson som är BCU Level 5 Coach och som vi själva har paddlat med både i Sverige och Wales.
OBS! Kursen är på engelska.
Mer om kursinnehåll hittar du under fliken "dokument" Under kursen får du möjlighet att förvara din kajak inomhus på vårt kajakcenter och du kan även torka din utrustning i vårt torkrum varje dag. Den teoretiska delan av kursen sker inomhus i vår teorilokal med tillgång till kaffe/te.
OBS- bokning är bindande! Ingen återbetalning vid avbokning eftersom platserna är begränsade och James har store resekostnader i samband med kursen. Tack för din förståelse.

3StarSKGuidanceNotes.pdf

3StarSKGuidanceNotes.pdf

Läs dokumentet...